RvA Trainingen

Als geaccrediteerd bedrijf of instelling wilt u het accreditatieproces zo soepel en succesvol mogelijk (blijven) doorlopen. Onze training ‘(Weg)wijs in accreditatie voor geaccrediteerden’ helpt u daarbij.

Voor wie is de training bedoeld?

Bent u een (nieuwe) kwaliteitsfunctionaris of kwaliteitsmedewerker bij een geaccrediteerde organisatie. Of bent u betrokken bij het behouden van de accreditatie? Wilt u zich optimaal voorbereiden op een volgende (her)beoordeling of uitbreidingsonderzoek? Dan is deze training bij uitstek geschikt voor u!

Wat levert de training u op?

In deze training krijgt u inzicht in:

 • het doel en belang van accreditatie voor uw organisatie en uw markt;
 • de organisatie en uitvoering van accreditatiebeoordelingen, en uw rol daarbij;
 • de aanpak bij RvA beoordelingen en het belang van uw bijdrage hierbij;
 • de accreditatievereisten en wat zij bijdragen aan een effectieve bedrijfsvoering en acceptatie in uw markt;
 • de benodigde documenten voorafgaand en tijdens een (her)beoordeling of uitbreidingsonderzoek;
 • hoe te handelen bij non-conformiteiten en hoe u doeltreffende corrigerende maatregelen neemt;
 • de belangrijkste RvA-terminologie, zodat u het accreditatieproces optimaal begrijpt.

Verder krijgt u praktische tips en best practices, die u direct in uw organisatie kunt toepassen. Daarnaast is er gelegenheid om ideeën en ervaringen uit te wisselen met de andere deelnemers. En zo van elkaar te leren. Én maakt u kennis met RvA-medewerkers.

Praktische informatie

 • Data:  woensdag 25 oktober 2023 en woensdag 31 januari 2024. Klik op de gewenste datum om u aan te melden.
 • Locatie: kantoor RvA, Daalseplein 101 te Utrecht (op loopafstand van het centraal station);
 • Tijden: 09:00 – 16:30 uur;
 • Investering: €695,- exclusief btw.
 • Koffie, thee, lunch en trainingsmateriaal zijn inbegrepen (eigen laptop is niet nodig)

Over de trainers

Paul Schröeder:
Paul is onze interne trainer met meer dan 30 jaar accreditatie-ervaring en betrokkenheid bij opleidingen van vele beoordelaars. Hij is teamleider geweest en heeft in binnen- en buitenland accreditatiebeoordelingen uitgevoerd. Sinds 2008 is hij full time belast met het geven van accreditatie-inhoudelijke trainingen aan interne medewerkers en beoordelaars.

Alko Afman:
Ruim 10 jaar werkte Alko als Projectmanager en Coördinator voor een internationaal bedrijf, bij afdelingen waar certificatie en inspectie werden uitgevoerd. Daar maakte hij kennis met het werk van de RvA en deed hij ervaring op met het voorbereiden en begeleiden van accreditatiebeoordelingen. Sinds 2016 zit hij als Lead Assessor (ISO 17065, ISO 17020 en ISO 17021) aan de andere kant van de tafel. De diversiteit aan klanten en onderwerpen geeft hem werkenergie en met veel plezier deelt hij zijn eigen ervaringen vanuit beide perspectieven tijdens de training ‘(Weg)wijs in accreditatie voor geaccrediteerden’.

Annelies Verhulst:
Voordat Annelies in 2020 werkzaam werd voor de RvA, was ze eerst hoofd Kwaliteitsdienst bij een bedrijf in de beton- en staalindustrie. En vervolgens manager van een geaccrediteerd wegenbouwlaboratorium. Nu zit ze aan de andere kant van de tafel: als teamleider bij de RvA bezoekt ze jaarlijks tientallen testlaboratoria, om te beoordelen of ze aan de norm voldoen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Voor vragen over het programma en de inhoud van de training neem gerust contact op met trainer Paul Schröeder, via Paul.Schroeder@rva.nl of bel hem via 06-36195499.
Uw overige vragen mailt u naar training@rva.nl.