(Weg)wijs voor geïnteresseerden

Bereid u optimaal voor op het accreditatie traject
Wilt u weten hoe de RvA werkt? In deze training nemen wij u stap voor stap mee in het accreditatieproces. Vanaf uw aanvraag tot en met ons accreditatiebesluit. Zo bereidt uw organisatie zich optimaal voor en doorloopt u zonder onnodige vertraging het accreditatieproces. Onze training (Weg)wijs in accreditatie voor geïnteresseerden helpt u daarbij.

Nieuwe data 2024

De eerstvolgende training (Weg)wijs in accreditatie voor geïnteresseerden vindt plaats op
woensdag 4 september 2024.

Voor wie is de training bedoeld?

Voor wie: kwaliteitsfunctionarissen, kwaliteitsmedewerkers en kwaliteitsmanagers werkzaam bij een (nog) niet geaccrediteerde organisatie.

Wat levert de training u op?

De deelnemers krijgen inzicht in:

 • De aanvraag: wat is het goede startmoment om de aanvraag in te dienen en hoe zorgt u ervoor dat de aanvraag compleet is met alle benodigde documenten;
 • De relevante accreditatie-vereisten: de relevante normen met bijbehorende toelichtingen, en de procedure eisen; hoe komen deze documenten tot stand en hoe past de RvA ze toe?
 • Het vervolg na uw aanvraag: welke RvA medewerkers zijn betrokken. Hoe en wanneer informeren wij u over de voortgang. En op welke manier beoordeelt de RvA het functioneren van het laboratorium, of de inspectie of certificatie-instelling? Wat wordt er van u verwacht?
 • Het werkplan van de RvA: welk typen onderzoeken zet de RvA in om te bepalen of uw organisatie aan de accreditatievereisten voldoet?
 • Het proces van toekenning van accreditatie: wat zijn de doorlooptijden. Wie hebben er allemaal invloed (en wanneer) op het proces van toekenning van accreditatie;
 • Het behouden van een bestaande accreditatie: wat moet u daarvoor doen en laten?

Verder krijgt u praktische tips en best practices, die u direct in uw organisatie kunt toepassen. Daarnaast is er gelegenheid om ideeën en ervaringen uit te wisselen met de andere deelnemers. En zo van elkaar te leren. Én maakt u kennis met RvA-medewerkers.

Praktische informatie

 • Data 2024:  woensdag 4 september 2024
 • Locatie: kantoor RvA, Daalseplein 101 te Utrecht (op loopafstand van het centraal station);
 • Tijden: 09:00 – 16:30 uur;
 • Investering: €745,- exclusief btw;
 • Koffie, thee, lunch en trainingsmateriaal zijn inbegrepen (een eigen laptop is niet nodig)

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Met vragen over het programma en de inhoud van de training kunt u contact opnemen met trainer Paul Schröeder: Paul.Schroeder@rva.nl of via: 06-36195499.
Uw overige vragen mailt u naar training@rva.nl.

Over de trainers

Paul Schröeder:
Paul is onze interne trainer met meer dan 30 jaar accreditatie-ervaring en betrokkenheid bij opleidingen van vele beoordelaars. Hij is teamleider geweest en heeft in binnen- en buitenland accreditatiebeoordelingen uitgevoerd. Sinds 2008 is hij full time belast met het geven van accreditatie-inhoudelijke trainingen aan interne medewerkers en beoordelaars.

Alko Afman:
Ruim 10 jaar werkte Alko als Projectmanager en Coördinator voor een internationaal bedrijf, bij afdelingen waar certificatie en inspectie werden uitgevoerd. Daar maakte hij kennis met het werk van de RvA en deed hij ervaring op met het voorbereiden en begeleiden van accreditatiebeoordelingen. Sinds 2016 zit hij als Lead Assessor (ISO 17065, ISO 17020 en ISO 17021) aan de andere kant van de tafel. De diversiteit aan klanten en onderwerpen geeft hem werkenergie en met veel plezier deelt hij zijn eigen ervaringen vanuit beide perspectieven tijdens de training ‘(Weg)wijs in accreditatie voor geïnteresseerden’.

Annelies Verhulst:
Voordat Annelies in 2020 werkzaam werd voor de RvA, was ze eerst hoofd Kwaliteitsdienst bij een bedrijf in de beton- en staalindustrie. En vervolgens manager van een geaccrediteerd wegenbouwlaboratorium. Nu zit ze aan de andere kant van de tafel: als teamleider bij de RvA bezoekt ze jaarlijks tientallen testlaboratoria, om te beoordelen of ze aan de norm voldoen.

Interesse?

U kunt zich in 2024 aanmelden voor de volgende datum:

woensdag 4 september 2024
(klik op datum om naar het aanmeldformulier te gaan)