RvA Trainingen – 8 oktober 2024


Training (Weg)wijs in accreditatie voor geaccrediteerden
Als geaccrediteerd bedrijf of instelling wilt u het accreditatieprocessen zo soepel en succesvol mogelijk (blijven) doorlopen. Onze nieuwe training (Weg)wijs in accreditatie voor geaccrediteerden’ helpt u daarbij! 

Meld u direct aan

Meld u aan voor de training op 8 oktober 2024

 

"*" geeft vereiste velden aan

Maak een keuze door op het pijltje te klikken.
Mijn interesse gaat uit naar:

Voor wie is de training bedoeld?

Bent u een (nieuwe) kwaliteitsfunctionaris of kwaliteitsmedewerker bij een geaccrediteerde organisatie. Of bent u betrokken bij het behouden van de accreditatie? Wilt u zich optimaal voorbereiden op een volgende (her)beoordeling of uitbreidingsonderzoek? Dan is deze training bij uitstek geschikt voor u!

Wat levert de training u op?

In deze training krijgt u inzicht in:

  • het doel en belang van accreditatie voor uw organisatie en uw markt;
  • de organisatie en uitvoering van accreditatiebeoordelingen, en uw rol daarbij;
  • de aanpak bij RvA beoordelingen en het belang van uw bijdrage hierbij;
  • de accreditatievereisten en wat zij bijdragen aan een effectieve bedrijfsvoering en acceptatie in uw markt;
  • de benodigde documenten voorafgaand en tijdens een (her)beoordeling of uitbreidingsonderzoek;
  • hoe te handelen bij non-conformiteiten en hoe u doeltreffende corrigerende maatregelen neemt;
  • de belangrijkste RvA-terminologie, zodat u het accreditatieproces optimaal begrijpt.

Verder krijgt u praktische tips en best practices, die u direct in uw organisatie kunt toepassen. Daarnaast is er gelegenheid om ideeën en ervaringen uit te wisselen met de andere deelnemers. En zo van elkaar te leren. Én maakt u kennis met RvA-medewerkers.

Over de trainers

Paul Schröeder:
Paul is onze interne trainer met meer dan 30 jaar accreditatie-ervaring en betrokkenheid bij opleidingen van vele beoordelaars. Hij is teamleider geweest en heeft in binnen- en buitenland accreditatiebeoordelingen uitgevoerd. Sinds 2008 is hij full time belast met het geven van accreditatie-inhoudelijke trainingen aan interne medewerkers en beoordelaars.

Alko Afman:
Ruim 10 jaar werkte Alko als Projectmanager en Coördinator voor een internationaal bedrijf, bij afdelingen waar certificatie en inspectie werden uitgevoerd. Daar maakte hij kennis met het werk van de RvA en deed hij ervaring op met het voorbereiden en begeleiden van accreditatiebeoordelingen. Sinds 2016 zit hij als Lead Assessor (ISO 17065, ISO 17020 en ISO 17021) aan de andere kant van de tafel. De diversiteit aan klanten en onderwerpen geeft hem werkenergie en met veel plezier deelt hij zijn eigen ervaringen vanuit beide perspectieven tijdens de training ‘(Weg)wijs in accreditatie voor geaccrediteerden’.

Annelies Verhulst:
Voordat Annelies in 2020 werkzaam werd voor de RvA, was ze eerst hoofd Kwaliteitsdienst bij een bedrijf in de beton- en staalindustrie. En vervolgens manager van een geaccrediteerd wegenbouwlaboratorium. Nu zit ze aan de andere kant van de tafel: als teamleider bij de RvA bezoekt ze jaarlijks tientallen testlaboratoria, om te beoordelen of ze aan de norm voldoen.

Marco Peeters:
Marco is gespecialiseerd in diverse werkgebieden zoals o.a. kwaliteitsmanagement, certificatie, EU richtlijnen en verordeningen, drukapparatuur, lassen, Inspectie en NDO. Hij heeft ruim 30 jaar ervaring opgebouwd. Sinds 2019 is hij verbonden aan de RvA als Lead Assessor en Technical Assessor (ISO 17020, ISO 17021-1, ISO 17024 en ISO 17065). Het brede werkveld en inzetgebied geeft hierbij veel voldoening en energie. Marco vind het belangrijk om een persoonlijke band op te bouwen met de deelnemers en ze te helpen hun volle potentieel te bereiken. Hij deelt zijn ervaring met zowel beginners als gevorderden tijdens de trainingen Wegwijs voor geaccrediteerden en Wegwijs voor geïnteresseerden.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Voor vragen over het programma en de inhoud van de training neem gerust contact op met trainer Paul Schröeder, via Paul.Schroeder@rva.nl of bel hem via 06-36195499.
Uw overige vragen mailt u naar training@rva.nl.