Transitie van CCKL- naar RvA-accreditatie succesvol afgerond

Op 1 juli 2019 is de transitie van CCKL-accreditatie naar RvA-accreditatie onder ISO 15189 succesvol afgerond. De RvA vierde deze mijlpaal.

Taart_met_logo_CCKL_en_RvA

Fusie
CCKL was sinds 1989 de koepelorganisatie voor accreditatie van medische laboratoria conform de CCKL praktijkrichtlijn (CCKL‐PRL). In 2008 is CCKL onderdeel van de RvA geworden. De motivering voor de fusie was verdere professionalisering en internationale erkenning van de accreditatie van medische laboratoria.

Transitie
Sinds de fusie in 2008 werden medische laboratoria nog steeds conform de CCKL‐PRL geaccrediteerd. De praktijkrichtlijn heeft internationaal veel waardering geoogst en ook aan de basis gestaan voor de ISO 15189-norm. Deze norm is echter dusdanig geëvolueerd, waardoor deze niet meer aansloot bij de praktijkrichtlijn.

Vanaf eind 2013 is daarom een transitieperiode ingesteld waarbij instellingen met een CCKL-accreditatie de mogelijkheid kregen om een transitiebeoordeling tegen ISO 15189 uit te laten voeren.

Mijlpaal
Met 1 juli 2019 als einddatum voor de transitie in het achterhoofd, zijn eerder dit jaar de laatste transitiebeoordelingen afgerond. Per deze datum zijn er in totaal 239 medische laboratoria geaccrediteerd tegen ISO 15189.

Alle bij de transitie betrokken klanten en RvA-medewerkers hebben de afgelopen jaren de nodige inspanningen verricht om tot deze prestatie te komen. De RvA heeft tijdens een personeelsbijeenkomst, onder het genot van een taartje, deze mijlpaal met zijn medewerkers gevierd.

Lees ook:
Nieuwsbericht: Nieuw bestuursteam RvA gestart!

Blijf op de hoogte!
Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief, met daarin onder andere: nieuwe accreditaties, internationale ontwikkelingen en interessante vacatures. Of volg ons via LinkedIn.