Tijdelijk ruimte op de markt voor persoonlijke beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen zonder CE-markering

Vanwege de uitbraak van het coronavirus is er enorme vraag naar persoonlijke beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen. De Europese Commissie heeft besloten dat het tijdelijk mogelijk is om producten op de markt toe te laten die geen CE-markering hebben.

De Europese Commissie heeft hiervoor aanbeveling 2020/403 gepubliceerd. De inspectie SZW en de inspectie Gezondheidszorg en Jeugd houden toezicht op deze producten.

De partijen werken samen in het Landelijk Consortium Hulpmiddelen. Het Consortium heeft als doel om in het landsbelang verschillende medische hulpmiddelen waaraan een tekort dreigt in te kopen. Bij het Landelijk Consortium Hulpmiddelen kunnen aanbieders, leveranciers en producenten terecht met hun aanbiedingen. Zij kunnen contact opnemen via middelencorona@nfu.nl.

Meer informatie over dit onderwerp staat op de website van Inspectie SZW (persoonlijke beschermingsmiddelen) en IGJ (medische hulpmiddelen).

 

Mogelijk vindt u dit ook interessant:
EA publiceert lijst met geaccrediteerde labs voor gezichtsmaskers

Blijf op de hoogte!
Houd onze nieuwspagina en LinkedIn-pagina in de gaten voor onze updates rondom het coronavirus. Een overzicht van alle nieuwsberichten is tevens te lezen in onze maandelijkse nieuwsbrief.