Hans Kristian Ploos van Amstel volgt Bert Bakker op in de Commissie Accreditaties RvA

Na zes jaar lidmaatschap heeft de heer prof. dr. Bert Bakker afscheid genomen van de Commissie Accreditaties van de RvA. Voorafgaand aan zijn CA lidmaatschap was Bert onder meer betrokken bij de CCKL-geaccrediteerde labs die de ISO 15189-transitie hadden doorstaan en behoorde zijn eigen lab in Leiden tot de eerste labs die deze transitie succesvol hadden afgerond. Met deze ervaring en zijn brede kennis heeft hij gedurende zijn tijd als CA-lid een grote bijdrage geleverd aan de kwaliteit van de adviezen van de Commissie Accreditaties en daarmee aan de kwaliteit van de RvA en de waarde van accreditatie. Wij gaan Bert als expert en als persoon missen en wensen hem het allerbeste voor de toekomst.

Per 1 juni 2023 is de heer prof. dr. Hans Kristian Ploos van Amstel als opvolger van Bert Bakker benoemd als lid van de Commissie Accreditaties van de RvA. Hans Kristian Ploos van Amstel heeft brede ervaring in de genetische diagnostiek. Zo was hij als Hoogleraar Genoomdiagnostiek verbonden aan de Universiteit Utrecht en bekleedde hij diverse functies bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Daarnaast is en was Hans Kristian vanuit diverse rollen betrokken bij verschillende externe besturen en commissies op het gebied van patiëntenzorg, onderzoek, onderwijs en opleiding. Ook neemt hij veel ervaring mee op het gebied van kwaliteitsmanagement van medische laboratoria en accreditatie met betrekking tot ISO 15189. De RvA heet hem van harte welkom in de Commissie Accreditaties en wenst hem in deze functie veel plezier en succes.

Voor meer informatie over de Commissie Accreditaties en de overige leden van de commissie verwijzen wij u graag naar de pagina rva.nl/toezicht-en-advies.