De RvA werkt aan zijn toekomst

Teamleiders (Lead-assessoren) van de RvA oriënteren zich bij MX3D in Amsterdam op high-performance nieuwe productietechnologie om gevoel te krijgen bij wat er voor nodig is om de kwaliteit te borgen en hoe je dat zou kunnen beoordelen.

3D_printer_van_MX3D

Thomas van Glabeke (Project Manager MX3D) gaf een presentatie over de werking van (3D) robotprinters en de mogelijkheden die er inmiddels zijn om er metalen producten mee te maken. Een goed voorbeeld hiervan is de 3D geprinte brug die binnenkort op de ‘Dutch Design Week’ Eindhoven wordt getoond. Hij lichtte toe hoe nauw de ontwerper, ingenieurs , ICT’ers en lastechnici samenwerken om een veilig en hoogwaardig product op te leveren dat voldoet aan de aan het product (in dit geval de brug) gestelde eisen. Voor meer informatie over MX3D zie http://mx3d.com

Het opdoen van kennis over innovatieve ontwikkelingen in de praktijk, waaronder robotisering, sluit goed aan bij de ambitie van de RvA om voorbereid te zijn op de veranderingen in de wereld van kwaliteitsborging en conformiteitsbeoordeling.