De NEN-normcommissie Conformiteitsbeoordeling staat open voor nieuwe leden

Om invloed uit te kunnen oefenen op internationale ISO-normen voor conformiteitsbeoordeling, is de Nederlandse normcommissie Conformiteitsbeoordeling opgericht.

Verzelfstandiging normcommissie
De normen voor conformiteitsbeoordeling worden ontwikkeld binnen ISO en commissie CASCO. In Nederland bestond al jaren een NEN-subcommissie die het werk van ISO/CASCO schaduwt. Door het toenemende werkpakket van ISO/CASCO is het belang om hier in Nederland gepaste aandacht aan te besteden toegenomen. Dit heeft geleid tot de verzelfstandiging van de subcommissie, waar de RvA het voorzitterschap van draagt. De volwaardige normcommissie is een platform in Nederland waar gesproken wordt over normontwikkeling rondom conformiteitsbeoordeling.

Aanmelden
De commissie staat open voor nieuwe leden. Ook belanghebbenden vanuit individuele- of brancheorganisaties die invloed willen uitoefenen op normen voor conformiteitsbeoordeling en accreditatie kunnen zich aanmelden. Meer informatie over de normcommissie en aanmelding staat in het nieuwsbericht van NEN.

 

Blijf op de hoogte!
Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief, met daarin onder andere: nieuwe accreditaties, internationale ontwikkelingen en interessante vacatures. Of volg ons via LinkedIn.