Besluiten algemene vergadering EA in Rome

Op 22 en 23 mei 2019 is de halfjaarlijkse algemene vergadering van de European Cooperation for Accreditation (EA) gehouden in Rome, Italië.

EA_GA_-_ondertekening_certificaat_MRA_door_Jan_van_der_Poel

De EA is de overkoepelende Europese samenwerkingsorganisatie die een belangrijke rol speelt in de harmonisering van de Europese accreditatie-instanties. Een (Engelstalige) samenvatting van de belangrijkste besluiten uit deze vergadering staan op de website van de EA.

Tijdens deze bijeenkomst is tevens een nieuw, aangepast EA-MLA-certificaat uitgereikt aan de RvA. Vanaf 9 mei is de RvA namelijk ondertekenaar geworden van de EA-MLA voor de accreditatie van RMP (Reference Material Producers) onder ISO 17034. RvA-bestuurder Jan van der Poel (rechts op foto) nam het certificaat, nadat het ter plekke met een ondertekening werd bezegeld, in ontvangst.

Een ander heugelijk moment binnen deze 43e vergadering was de herbenoeming van Ed Wieles, Manager Strategisch en Technisch Management bij de RvA, als lid van de Executive Committee. Zijn termijn is met twee jaar verlengd.

 

Lees ook: 
Nieuwsbericht 2018: Besluiten algemene vergadering EA in Boekarest (november 2018)

Blijf op de hoogte!
Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief, met daarin onder andere: nieuwe accreditaties, internationale ontwikkelingen en interessante vacatures. Of volg ons via LinkedIn.