Veelgestelde vragen Prisma Rapportagetool

Als gebruiker van de Prisma Rapportagetool loopt u vast af en toe tegen zaken aan. Of heeft u vragen over het gebruik. Hieronder vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden voor klanten. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact op met uw PCA. Zij helpen u graag verder.

Laatste update: 20 april 2022

Account

Ik heb een uitnodiging ontvangen om mijn account te activeren van noreply@bettyblocks.com. Klopt deze uitnodiging?

Ja deze mail is correct en betrouwbaar.

Hoe verkrijg ik een uitnodiging voor een account in de Prisma Rapportagetool en een gebruikersnaam en wachtwoord?

Zodra het subproject in de tool klaarstaat, krijgt u automatisch een uitnodiging in de mail. Let op: de uitnodiging is maar drie dagen geldig. De inlognaam en het wachtwoord mag u zelf verzinnen.

Tip: zet de url in uw favorieten!

Ik heb de Prisma Rapportagetool nog niet gebruikt. Ik wil inloggen om alvast wat thuis te raken in het programma maar dat lukt niet.

U krijgt pas toegang tot de rapportagetool bij uw eerste beoordeling waarbij de Prisma Rapportagetool wordt gebruikt. Zodra de PCA dit project klaarzet in de tool, krijgt u een eenmalige activeringslink om een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken.

Krijg ik een loginnaam en wachtwoord toegestuurd?

Nee, u krijgt een een mail met een activatieling/uitnodiging van noreply@bettyblocks.com om in te loggen. Nadat u op die link hebt geklikt, kan u zelf uw loginnaam en wachtwoord maken.

De link in de uitnodiging link werkt niet. Wat nu?

De uitnodiging is slechts drie dagen geldig en werkt daarna niet meer. Uw PCA kan u een nieuwe mail met uitnodiginglink sturen.

Onze RvA klantvertegenwoordiger is tijdelijk afwezig. We kunnen nu niet inloggen op ons account in de Prisma rapportagetool?

Bij afwezigheid van uw RvA klantvertegenwoordiger door vakantie of ziekte kunt u een tijdelijke vervanger doorgeven aan uw PCA.

Is het mogelijk om meerdere gebruikers te hebben voor één account? Bijvoorbeeld als een klant meerdere registraties heeft bij de RvA.

Op dit moment kan alleen de 1e contactpersoon: klantvertegenwoordiger, inloggen in de Prisma rapportagetool. De mogelijkheid om meerdere gebruikers toegang te geven staat hoog op de ontwikkellijst. U kunt wel bij afwezigheid van uw RvA klantvertegenwoordiger door vakantie of ziekte, een tijdelijke vervanger doorgeven aan uw PCA.

Browser , URL en hardware

In het inlogscherm gebeurt, na het aanmaken van de loginnaam en wachtwoord, helemaal niets. Wat nu?

Dit is een veelgehoorde klacht als mensen Internet Explorer gebruiken. De Prisma rapportagetool is niet bruikbaar binnen Internet Explorer! Alleen Chrome, Firefox , Safari en Edge ondersteunen het programma.

Werkt de Prisma Rapportagetool in elke browser?

Nee, alleen Chrome, Firefox, Safari en Edge ondersteunen het programma.
Internet Explorer werkt niet!

Ik weet niet meer hoe ik op de inlogpagina van de rapportagetool kom. Waar vind ik dit terug?

De correcte link is prisma.rva.nl
Tip: voeg de link toe aan uw favorieten. U vindt de link ook op onze website onder het tabblad Documenten. Kies daarna: handleidingen Prisma Rapportagetool.

Werkt de rapportagetool op een IPAD?

Ja op een IPAD werkt de rapportagetool ook.

Werken met Prisma Rapportagetool

Hoe kan ik na het insturen van onze reactie op de NC’s terugzien wat we hebben ingevuld en of de bijlagen correct zijn toegevoegd?

Via het overzicht Afwijkingen komt u bij de NC’s. Klik hier op de bullet: Beantwoorden NC). Hier kunt u altijd inzien wat er is ingevuld en welke bijlagen zijn toegevoegd.

Ik heb problemen met het uploaden van rapporten met corrigerende acties (CAR’s) in Excel. Hoe los ik dat op?

Waarschijnlijk heeft het bestand een extensie met .xlsm o.i.d. De Prisma rapportagetool herkent het bestand dan niet. Als uw RvA klantvertegenwoordiger het bestand opslaat als Zip bestand en het vervolgens uploadt, lukt het wel.

Klopt het dat ik de afgeronde projecten en de destijds geüploade documenten niet meer zie?

Zodra uw PCA een subproject afsluit, is het subproject vindbaar via de pagina met subprojecten. Klik vervolgens op de button: Afgeronde (subprojecten). De documenten, worden op dit moment na één jaar verwijderd.

Hoe gaat Prisma om met de beveiliging van mijn documenten?

Alle geüploade documenten worden versleuteld opgeslagen in de cloud, op servers binnen de Europese Economische Ruimte (EER). Daarnaast worden ze een jaar na het afsluiten van het subproject verwijderd.

 

Divers

Hoeveel tijd kost het mij om met de Prisma Rapportagetool te leren werken?

Dat verschilt per persoon. De RvA geeft op verzoek korte trainingen via Microsoft Teams. Een training vraagt u aan via project-prisma@rva.nl