World Accreditation Day 2021

Vandaag vieren we World Accreditation Day! Met de focus op de Sustainable Development Goals.

Poster Wereldaccreditatie dag

De noodzaak om milieuprestaties te meten of de impact op het milieu te bepalen, is gelukkig een belangrijk aandachtspunt voor veel organisaties. Testen, kalibreren, inspecteren en certificeren onder accreditatie biedt burgers en bedrijven zekerheid en vertrouwen in milieu gerelateerde claims. Met accreditatie verrijken wij het vertrouwen.

“De SDG’s zijn een to-do lijst voor mens en planeet, en een blauwdruk voor succes”, volgens de voormalige VN-Secretaris-Generaal Ban ki-Moon bij de lancering. “Wat we ook nodig hebben is een nieuw mondiaal partnerschap”, stelde hij.

Partnerschap is dan ook niet voor niets de 17e en afsluitende SDG, en niet voor niets een strategisch onderwerp dat de RvA in zijn nieuwe missie en visie oppakt. We zetten in op sterkere samenwerking in de kwaliteitsketen met onze belangrijke stakeholders zoals klanten, hun branche- en beroepsorganisaties en andere belangrijke spelers binnen de kwaliteitsinfrastructuur. Bijvoorbeeld de NEN en Rijksinspecties.

Bekijk de video’s van IAF en ILAC over hoe accreditatie de implementatie van SDG’s ondersteunt.

 

Blijf op de hoogte!
Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief, met daarin onder andere: nieuwe accreditaties, internationale ontwikkelingen en interessante vacatures. Of volg ons via LinkedIn.