VRS bestaat 111 jaar en interviewt RvA over ‘The Dutch Standard’

Ter gelegenheid van hun 111-jarig bestaan heeft de Vereniging van Raadgevende Scheikundige Laboratoria (VRS) op 14 april 2021 een online bijeenkomst georganiseerd voor haar leden. In de aanloop naar deze bijeenkomst heeft VRS-voorzitter Frank Vrolijks een vijftal organisaties in de laboratoriumwereld geïnterviewd, waaronder de RvA.

111 jaar VRS
Vorig jaar april bestond VRS 110 jaar. Met dit jubileum viert VRS dat raadgevende chemici in Nederland al meer dan een eeuw in een netwerk samenwerken, fusies realiseren, accreditatie waarborgen en de kwaliteit en stabiliteit continu verbeteren.

De geplande conferentie ter gelegenheid van dit jubileum kon vorig jaar niet doorgaan vanwege de uitbraak van het coronavirus. Daarom heeft VRS, nu ter gelegenheid van hun 111-jarig bestaan, op 14 april 2021 een online bijeenkomst georganiseerd voor haar leden. Met als thema: ‘Setting the Dutch Standard’. Roeland Nieuweboer, voorzitter raad van bestuur van de RvA, was hierbij als gastspreker aanwezig.

Bestaat er zoiets als The Dutch Standard?
In de aanloop naar de online bijeenkomst heeft VRS een vijftal video-interviews opgenomen met organisaties in de laboratoriumwereld, waaronder de RvA. VRS-voorzitter Frank Vrolijks gaat in deze interviews in gesprek over The Dutch Standard: bestaat er eigenlijk zoiets als een Dutch Standard? En hoe onderscheidt de Nederlandse laboratoriumwereld zich internationaal? Naast Roeland Nieuweboer gaven ook Frederic Dupont (Eurofins), Paul Hesselink (Kiwa), Arjen Kostelijk (Oaklins), Luc Scholtis (LabWing) antwoord op deze vragen.

Alle interviews zijn gepubliceerd op de website van VRS. Daarnaast is het interview met Roeland Nieuweboer direct beschikbaar via YouTube.

Samenwerken in de kwaliteitsinfrastructuur
Tijdens de interactieve, online bijeenkomst werden de onderwerpen uit de video-interviews met de geïnterviewden en met de aanwezige leden besproken. Er werd onder meer gesproken over ‘The Dutch Standard’, de rol en waarde van accreditatie en over consolidatie en samenwerking. Roeland Nieuweboer: ‘Onze gezamenlijke opgave is de waarde van de kwaliteitsinfrastructuur sterker naar buiten te brengen. En het begint ermee om naar elkaar te luisteren en te praten over wat onze belangen zijn en wat onze gezamenlijke toegevoegde waarde kan zijn. Zeker met alles wat er gebeurt op het gebied van duurzaamheid en digitalisering kunnen we ons enorm bewijzen’.

 

Blijf op de hoogte!
Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief, met daarin onder andere: nieuwe accreditaties, internationale ontwikkelingen en interessante vacatures. Of volg ons via LinkedIn.