Eerste accreditatie verleend voor inspectie met drone

Op 3 juni 2020 is voor het eerst een accreditatie verleend voor het uitvoeren van inspecties met behulp van een drone.

Afbeelding_van_drone_in_de_lucht

Accreditatie
De accreditatie is verleend aan de VCMiA (Vrijgave, Controles en Milieu-inspecties Asbest). Tijdens de accreditatiebeoordeling door de RvA heeft VCMIA een drone als hulpmiddel gebruikt bij de eindcontrole na verwijdering van asbesthoudende materialen. Vanaf 3 juni 2020 is het inspecteren met behulp van een drone toegevoegd aan de scope van hun accreditatie.

Hulpmiddel
De drone is geen vervanging van de visuele inspectie van een inspecteur, maar dient als ondersteunend hulpmiddel. De camera van de drone biedt namelijk de mogelijkheid om op lastig bereikbare plekken te filmen en in te zoomen, om zodoende een optimaal beeld van de situatie te krijgen. Verdere voorwaarden aan het inspecteren met een drone zijn dat de projectlocaties geschikt moeten zijn voor het besturen van een drone en inzet is enkel mogelijk in buitensituaties.

Blijf op de hoogte!
Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief, met daarin onder andere: nieuwe accreditaties, internationale ontwikkelingen en interessante vacatures. Of volg ons via LinkedIn.