RvA en ILT op weg naar betere afstemming

Een betere afstemming van elkaars werkwijze. Dat was het doel van de werkconferentie die in oktober 2018 is gehouden door RvA en Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T).

Alle_aanwezigen_in_vergaderkamer_tijdens_presentatie

Onderzoeksrapport
De aanleiding voor de werkconferentie is het onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar de mastbreuk van het historische zeilschip Amicitia. In het onderzoeksrapport dat in 2017 is gepubliceerd, wordt een betere afstemming en samenwerking tussen RvA en ILT aanbevolen.

Werkwijzen
Tijdens de werkconferentie zijn aan de hand van twee voorbeelden de werkwijzen van RvA en Il&T gedeeld. De voorbeelden hadden betrekking op conformiteitsbeoordelingsinstellingen die certificeren op het gebied van bodemkwaliteit en op inspectie van de binnenvaart. Hierdoor werd inzichtelijk op welke onderdelen RvA en IL&T elkaar in hun beoordelingsprocessen kunnen versterken.

Uitkomsten werkconferentie
Tijdens de werkconferentie is afgesproken om verder te werken aan:

  • Een gezamenlijke route initiëren in het aanvraagproces van een beoordeling voor het aanvragen van een vergunning of erkenning op basis van accreditatie, waarbij informatie wordt uitgewisseld tussen de RvA en ILT.
  • Inzicht in elkaars planning als een eerste stap naar een afgestemd wederzijds toezichtproces.

 

Mogelijk vindt u dit ook interessant:
Nieuwsbericht 2018: Positief resultaat Peer Evaluatie 2018

Blijf op de hoogte!
Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief, met daarin onder andere: nieuwe accreditaties, internationale ontwikkelingen en interessante vacatures. Of volg ons via LinkedIn.