Resultaten enquête QI-FoKuS over niveau digitalisering bekend

Digitalisering draagt bij aan kwaliteit en veiligheid

Begin van dit jaar verspreidde de RvA een enquête van QI-FoKuS onder klanten over het niveau van digitalisering. De uitkomst van het onderzoek zijn vanaf nu te lezen op de website van QI-FoKuS.

Het resultaat laat zien dat de deelnemers zeer positief staan tegenover digitalisering. Digitalisering biedt vele mogelijkheden om een betere bijdrage te leveren aan de kwaliteit en veiligheid van producten en diensten.

Eigen digitale score verstuurd

Bij het invullen van de enquête, konden respondenten aangeven of ze de eigen digitale score wilden ontvangen. Eerder deze maand stuurde QI-FoKuS deze eigen score aan geïnteresseerden.

Klik hier voor het volledige onderzoeksrapport.

Doel enquête

Het doel van het onderzoek was om de digitalisering van bedrijven en instellingen die testen, inspecteren en certificeren in kaart te brengen. Het onderzoek richtte zich op:

  • In welke mate deze bedrijven en instellingen digitaal ontwikkeld zijn;
  • Wat voor deze bedrijven en instellingen digitalisering bevordert of versnelt en hindert;
  • Welke technologieën deze bedrijven en instellingen gebruiken;
  • Wat de ‘best practices’ zijn.

Als RvA willen we graag de projectpartners van QI-FoKuS (BAM, TU Berlijn, Universiteit van Canterbury) en degene die het onderzoek hebben uitgevoerd (Dr. Claudia Koch, Dr. Luana Ladu & Parsa Asna Ashari (BAM), Prof. Dr. Knut Blind (TU Berlin, Fraunhofer ISI) en Prof. Dr. Pavel Castka (Universiteit van Canterbury)) danken voor het uitvoeren van dit onderzoek.

Vragen en informatie

Voor vragen rondom de enquête kan u contact opnemen met de projectpartners van QI-FoKuS:

Dr. Claudia Koch, +49 30 8104 3718, claudia.koch@bam.de

Dr. Luana Ladu, +49 30 8104 4485, luana.ladu@bam.de