Positief resultaat Peer Evaluatie RvA 2018

In januari en mei 2018 heeft de RvA een Peer Evaluatie ondergaan vanuit de overkoepelende Europese coöperatie voor Accreditatie (EA). De RvA is daarbij door dertien collega’s van andere Europese accreditatie-instanties beoordeeld op deskundigheid, onpartijdigheid en onafhankelijkheid. Op woensdag 3 oktober 2018 heeft de EA MAC bevestigd dat dit onderzoek met een positief luidend eindrapport is afgerond.

Document_peer_evaluatie_in_hand_van_medewerker_RvA

RvA blijft ondertekenaar EA-MLA
De EA MAC, het EA-orgaan dat de beslissingen over de MLA neemt, heeft in haar eindoordeel besloten dat de RvA ondertekenaar blijft van alle multilaterale erkenningsovereenkomsten van de EA (EA-MLA) op het gebied van: kalibratie, laboratoriumactiviteiten (inclusief medische diagnostiek volgens ISO 15189), inspectie, ringonderzoeken, certificatie van producten, managementsystemen en personen, en de validatie en verificatie van Green House Gas (GHG). Dit betekent dat de RvA, evenals bij de laatste Peer evaluatie in 2014, voldoet aan de eisen van de internationale norm ISO/IEC 17011 en de Europese Verordening 765/2008.

Kwalificatie voor ISO 17034
Een andere waardevolle uitkomst is dat RvA aan alle relevante vereisten voldoet voor de nieuwe EA MLA op het gebied van Reference Material Producers (RMP) volgens ISO 17034. Daarmee heeft de RvA zich als eerste gekwalificeerd voor deze MLA die naar verwachting in mei 2019 van kracht gaat.

Peer Evaluatie januari 2022
De volgende Peer Evaluatie vindt plaats over vier jaar en is voorzien in januari 2022. In de tussentijd wordt er ook nog een implementatie-beoordeling uitgevoerd in het kader van de nieuwe versie van ISO/IEC 17011 (versie 2017).

Rapport Peer Evaluatie 2018
Voor meer informatie kunt u de samenvatting van het beoordelingsteam lezen. Namen van personen en instellingen zijn om privacy redenen verwijderd.

Het volledige, geanonimiseerde rapport van 150+ pagina’s kunt u aanvragen via communicatie@rva.nl.

Mogelijk vindt u dit ook interessant:
Nieuwsbericht 2018: EA-training Peer Evaluatoren bij de RvA
Nieuwsbericht 2018: EA MLA rapport 2017 gepubliceerd!
Nieuwsbericht 2018: De RvA beoordeeld

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief, met daarin onder andere: nieuwe accreditaties, internationale ontwikkelingen en interessante vacatures. En volg ons ook via LinkedIn.