Maak kennis met Sam Oor

Deze maand verwelkomen we Sam Oor als stagiair bij de RvA. In het kader van haar afstudeeronderzoek zal zij ook contact zoeken met onze stakeholders en daarom stellen we haar graag aan u voor.

Welkom Sam, kun je jezelf voorstellen aan onze stakeholders?

Ik ben Sam Oor, een 25-jarige studente aan de Erasmus Rotterdam School of Management. Op dit moment studeer ik af aan de master Management of Innovation en ga ik dit combineren met een stage bij de Raad voor Accreditatie. Vóór deze master heb ik gestudeerd aan de Technische Universiteit in Eindhoven, waar ik mijn bachelor in Industrial Design heb behaald. Tussen mijn bachelor en master in heb ik gewerkt in projectmanagement in de glasvezelindustrie. In mijn studie en werk vind ik het altijd interessant om me te focussen op samenwerkingen tussen verschillende stakeholders, zowel commerciële als bestuurlijke organisaties. Daarom volg ik tijdens mijn master ook vakken aan de Recht-, Economie- en Bestuur en Organisatie-faculteit van de Universiteit Utrecht. Naast mijn professionele interesses ben ik dol op gezelschapsspelletjes, sporten en lezen.

Hoe ben je bij de RvA terechtgekomen?

Tijdens het oriënteren naar mijn afstudeeronderwerp gaf mijn thesiscoach Henk de Vries de samenwerking tussen verschillende stakeholders als een mogelijk onderwerp in combinatie met een stage bij de RvA. Dit sprak me erg aan omdat ik nauw betrokken ben geweest bij accreditatie als onderwerp (namelijk bij de accreditatie van mijn vorige opleiding) en dit vond ik erg interessant. Ik zag echter ook verbeterpunten. Na een gesprek met Henk werd ik erg enthousiast over het proces van accreditatie bij de RvA en de mogelijke innovaties daarin.

Kun je ons wat meer vertellen over je afstudeeropdracht? Wat is het doel van de opdracht?

De aanleiding van mijn afstudeeropdracht is het signaal van de Arbeidsinspectie aan de RvA over de veilige werkomgeving van sommige bedrijven met een certificaat. Ik zou willen onderzoeken waar dit signaal vandaan komt en of er mogelijk verbeterpunten kunnen worden aangebracht in het accreditatieproces om de situatie te verbeteren. Om dit te onderzoeken zou ik verschillende stakeholders binnen het proces willen interviewen, delen van het accreditatieproces willen observeren en me verdiepen in de non-conformities.

Wat is de relatie van je opdracht in relatie tot de ISO 45000 en arbeidsomstandigheden?

In mijn onderzoek betrek ik graag de stakeholders die zich bezig houden met de certificatie onder accreditatie van gezond en veilig werken volgens de ISO 45001.