Implementatie rapportagetool stand van zaken

De rapportagetool is hét nieuwe communicatiekanaal met onze klanten voor het uitwisselen van documentatie en RvA-rapportages.

Vorig jaar is de RvA gestart met de verdere digitalisering van de bedrijfsprocessen. Hiervoor ontwikkelen we gefaseerd verschillende webapplicaties zoals de rapportagetool. In dit bericht informeren we u over de stand van zaken.

Implementatie in stappen
De eerste applicatie die we in gebruik namen, is de rapportagetool. In augustus 2020 is een eerste versie van de rapportagetool opgeleverd. Als eerste zijn we gestart met de implementatie van de tool voor ISO-15189-beoordelingen. In de maanden daarna is dit geleidelijk uitgebreid naar de beoordelingen van klanten met andere accreditatienormen.

Op dit moment gebruiken we de rapportagetool voor bijna alle 15189-beoordelingen. Voor ISO 17025 kalibratie en testing zijn we hier al ver mee op weg. Ook voor de andere normen vinden steeds meer beoordelingen met gebruik van de rapportagetool plaats. Beoordelingen waarin meerdere accreditatienormen zijn gecombineerd, kunnen nog niet in alle gevallen via de tool worden gerapporteerd.

Uw feedback is belangrijk
Tijdens de uitrol en implementatie van de rapportagetool gaven klanten en eigen medewerkers ons regelmatig feedback. Dat stellen we erg op prijs. We zetten ons in om met de leverancier de genoemde verbeterpunten zoveel als mogelijk mee te nemen in de doorontwikkeling van de verschillende applicaties.

Blijf vooral uw feedback geven via naar project-prisma@rva.nl.

Op de planning
De rapportagetool blijft in ontwikkeling. Een aantal zaken moet nog worden ingericht. En er is een wensenlijst voor aanvullende functionaliteiten. Bijvoorbeeld het inrichten van versiebeheer, het rapporteren van beoordelingen met gecombineerde normen en de inrichting van het notificatiesysteem.

Vragen?
Heeft u vragen, opmerkingen of tips zijn naar aanleiding van dit bericht? Stuur ze via e-mail aan project-prisma@rva.nl.

 

Blijf op de hoogte!
Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief, met daarin onder andere: nieuwe accreditaties, internationale ontwikkelingen en interessante vacatures. Of volg ons via LinkedIn.