Heeft continue monitoring en remote beoordelen toekomst? Hierover gingen NVCi en RvA in gesprek.

Aansluitend op hun ledenvergadering op donderdag 15 april 2021, organiseerde de Nederlandse Vereniging Certificatie-instellingen (NVCi) een online bijeenkomst met Roeland Nieuweboer, voorzitter van de raad van bestuur van de RvA. Aan de hand van stellingen over de toekomst van remote beoordelen ging hij met de NVCi-leden in gesprek. Ook het thema duurzaamheid kwam op tafel.

In gesprek
Gaat continue monitoring audits vervangen? Draagt remote beoordelen bij aan SDG 13: klimaatactie? En zouden certificerende instellingen een duurzaamheidscertificaat moeten hebben? Over deze onderwerpen, en meer, gingen Roeland Nieuweboer en Wim van Vreeswijk (namens het bestuur van NVCi) met elkaar in gesprek. Ook de aanwezige NVCi-leden konden via een digitale feedback-tool op de stellingen reageren en daarover verder in gesprek gaan met Roeland Nieuweboer.

Samenwerking in de kwaliteitsinfrastructuur
De RvA heeft de uitnodiging van de NVCi om in gesprek te gaan met haar leden van harte aangenomen. Wij geloven namelijk dat het waarborgen van gerechtvaardigd vertrouwen in producten en diensten wordt versterkt als partijen in de kwaliteitsinfrastructuur met elkaar samenwerken. Bijvoorbeeld om zo beter en sneller met elkaar in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt, zoals op het gebied van duurzaamheid en digitalisering. Roeland Nieuweboer heeft tijdens de bijeenkomst dan ook een actieve oproep gedaan om vooral met elkaar gesprek te blijven, maar ook om gezamenlijk de waarde van de kwaliteitsinfrastructuur naar buiten te brengen.

Blijf op de hoogte!
Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief, met daarin onder andere: nieuwe accreditaties, internationale ontwikkelingen en interessante vacatures. Of volg ons via LinkedIn.