Broeikasgasvalidatie en-verificatie (ISO 14065) valt voortaan ook onder de IAF-MLA scope van RvA

De RvA is IAF Multilateral Recognition Arrangement (IAF-MLA)-ondertekenaar geworden van de main scope ISO 14065 (accreditatie van broeikasgasvalidatie en -verificatie-instellingen).

ISO 14065
ISO 14065 omschrijft de eisen aan instellingen die broeikasgasvalidaties of -verificaties uitvoeren ten behoeve van verklaringen over broeikasgasemissies. In Nederland gebeurt dit tot nu toe vooral op het gebied van EU-richtlijnen voor emissiehandel, maar gezien de huidige nadruk op reductie van CO2-remissies wordt een toename van het gebruik van deze norm verwacht.

Uitbreiding
De uitbreiding betekent dat de door de RvA afgegeven accreditaties door de mede-MLA ondertekenaars als gelijkwaardig worden beschouwd, en dat de conformiteitverklaringen de door de RvA-geaccrediteerde verificatie- en validatie-instellingen door de medeondertekenaars worden erkend. Daarnaast mag het IAF-MLA-merk, volgens de voorwaarden in document IAF-ML2, worden gebruikt door de RvA-geaccrediteerde verificatie- en validatie-instellingen voor hun geaccrediteerde verificatie- en validatieactiviteiten.

Uitreiking
Tijdens de jaarlijkse vergadering van de wereldwijde koepelorganisatie IAF (International Accreditation Forum) in Singapore, werd de uitbreiding tevens bevestigd met een certificaat dat aan de RvA en andere ondertekenaars is uitgereikt.

Meer informatie over de uitbreiding van de main scope staat op de website van het IAF.

Mogelijk vindt u dit ook interessant:
Nieuwsbericht 2018: Besluiten jaarlijkse algemene vergadering IAF en ILAC 2018

Blijf op de hoogte!
Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief, met daarin onder andere: nieuwe accreditaties, internationale ontwikkelingen en interessante vacatures. Of volg ons via LinkedIn.