Wijziging maatregelenpagina (COVID-19)

30-04-2020

Op de pagina www.rva.nl/maatregelen staan de maatregelen beschreven die de RvA vanwege het coronavirus heeft getroffen. Op deze pagina is een wijziging doorgevoerd.

Ten opzichte van de vorige publicatie is het volgende gewijzigd:

  • Alle locatiebeoordelingen in Nederland die tot 19 mei 2020 staan gepland, kunnen niet uitgevoerd worden op locatie. (Dit was eerst tot 1 mei). Voor de locatiebeoordelingen buiten Nederland geldt dezelfde maatregel, maar dan tot 1 juli 2020. (Dit was eerst 1 juni).  Klanten die tot deze data locatiebeoordelingen gepland hebben staan, worden hierover door hun contactpersoon binnen onze organisatie benaderd.
  • Beoordelingen van uitbreidingen van scopes die geheel op afstand kunnen worden uitgevoerd en waarbij het niet noodzakelijk is de nieuw te accrediteren activiteiten op locatie te beoordelen, kunnen doorgang vinden. Als niet aan deze voorwaarden kan worden voldaan moet de uitbreiding worden uitgesteld. (Volgens de vorige maatregelen werden deze uitbreidingsbeoordelingen geannuleerd of uitgesteld).
  • Het is mogelijk een audit, inspectie of on-site test remote bij te wonen, mits we de volledige audit, inspectie of on-site test zien. De reikwijdte moet dus hetzelfde zijn. De instelling wordt geacht te bepalen of een audit, inspectie of on-site test volledig of deels remote wordt uitgevoerd. (Volgens de vorige maatregelen werden deze activiteiten nog als niet mogelijk bevonden).

Blijf op de hoogte!
Houd onze nieuwspagina en LinkedIn-pagina in de gaten voor onze updates rondom het coronavirus. Een overzicht van alle nieuwsberichten is tevens te lezen in onze maandelijkse nieuwsbrief.