Update: aangepaste maatregelen RvA vanwege coronavirus (COVID-19)

24-03-2020

Gisteren heeft het Kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus verder te beperken. Naar aanleiding van deze maatregelen heeft ook de RvA zijn maatregelen hierop aangepast.

Zoals in ons vorige nieuwsbericht vermeld, zijn alle locatiebeoordelingen in Nederland tot 6 april afgezegd. De RvA heeft besloten deze maatregel te verlengen tot 1 mei. Er wordt wekelijks bekeken of verder verlengen van de maatregel noodzakelijk is. Voor de locatiebeoordelingen buiten Nederland geldt nog steeds dat deze tot 1 juni zijn afgezegd.

Klanten die tot deze data locatiebeoordelingen gepland hebben staan, worden hierover door hun contactpersoon binnen onze organisatie benaderd.

Voor de afgezegde locatiebeoordelingen geldt:

  • Als de teamleider en de instelling hiermee akkoord zijn dan kan een geplande controlebeoordeling of herbeoordeling worden omgezet naar een beoordeling op afstand.
  • Initiële beoordelingen en uitbreidingen die op locatie moeten plaatsvinden kunnen niet op afstand worden uitgevoerd en worden uitgesteld.
  • Geplande bijwoningen worden uitgesteld en later ingehaald.

Met uitzondering van bovenstaande nieuwe maatregelen, gelden nog steeds de andere maatregelen die de RvA vorige week al heeft getroffen. Lees hierover meer in het vorige nieuwsbericht.

 

Blijf op de hoogte!
Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief, met daarin onder andere: nieuwe accreditaties, internationale ontwikkelingen en interessante vacatures. Of volg ons via LinkedIn.