Besluiten algemene vergadering EA

29-05-2020

Op 14 mei 2020 is de halfjaarlijkse algemene vergadering van de European Cooperation for Accreditation (EA) gehouden.

De EA is de overkoepelende Europese accreditatie-instantie die een belangrijke rol speelt in de harmonisering van de Europese accreditatie-instanties.

Deze halfjaarlijkse vergaderingen vinden doorgaans plaats in één van de EU-landen.  Vanwege de uitbraak van het coronavirus is deze bijeenkomst voor het eerst, en met succes, remote georganiseerd.

Een (Engelstalige) samenvatting van de belangrijkste besluiten uit deze 45e vergadering staan op de website van de EA. In de vergadering is verder een belangrijke stap gezet maar het moderniseren van de bestuursstructuur van EA. Het dagelijks bestuur zal worden opgesplitst in een zogenaamde Executive Board en een Technical Management Board. Hiermee wordt beoogd de strategische onderwerpen meer te scheiden van de technische zaken. Met name over de technische zaken moet hiermee snellere besluitvorming mogelijk worden. Definitieve goedkeuring van de daartoe te wijzigen statuten van de EA zal tijdens de Algemene vergadering in november dit jaar op de agenda staan.

Blijf op de hoogte!
Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief, met daarin onder andere: nieuwe accreditaties, internationale ontwikkelingen en interessante vacatures. Of volg ons via LinkedIn.