Informatiebijeenkomst NEN – Norm voor validatie en verificatie

30-10-2018

Op dit moment wordt er een internationale norm ontwikkeld voor instellingen die validatie- en verificatie-activiteiten uitvoeren. Om Nederlandse belanghebbenden hierover te informeren, organiseert NEN op 5 november een informatiebijeenkomst.

[Update] Deze bijeenkomst is geannuleerd.

Update: Annulering
Op 30 oktober 2018 hebben wij in dit nieuwsbericht geattendeerd op de informatiebijeenkomst van NEN op 5 november. Vanwege het beperkte aantal aanmeldingen heeft NEN kort na de publicatie van dit bericht besloten om de bijeenkomst te annuleren.

Voor meer informatie over deze norm, kunt u contact opnemen met Thamar Zijlstra (Consultant NEN Milieu & Maatschappij) via telefoonnummer 015-2690303 of e-mail: mm@nen.nl.

Hieronder staat het oorspronkelijke nieuwsbericht van 30 oktober 2018.

 

 

Doelgroep
De norm, ISO/IEC 17029,  kan worden  gebruikt  door alle organisaties die data valideren en verifiëren als conformiteitsbeoordeling. Bijvoorbeeld om zich op basis van deze norm te laten accrediteren. Validatie en verificatie bij testen, inspectie, certificatie of van meetmethoden vallen niet binnen het toepassingsgebied van de norm. De RvA heeft in een expert-rol meegewerkt aan de totstandkoming van deze norm.

ISO 14065 wordt op dit moment herzien om als koepelnorm voor de sectorspecifieke invulling van de ISO/IEC 17029 te kunnen dienen. De norm is in te zien via normontwerpen.nen.nl. Indien u commentaar indient, dan neemt de normcommissie dit commentaar in overweging. Het is de normcommissie die de stem bepaald.


Informatiebijeenkomst
De informatiebijeenkomst van NEN vindt plaats op maandagochtend 5 november (9:30 – 12:00 uur) in Delft. Voor aanmelden gaat u naar NEN Evenementen.

 

Blijf op de hoogte!
Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief, met daarin onder andere: nieuwe accreditaties, internationale ontwikkelingen en interessante vacatures. Of volg ons via LinkedIn.