Harmonisatiebijeenkomst voor assessoren (vakdeskundigen) van medische laboratoria

22-11-2018

Harmonisatiebijeenkomst voor assessoren (vakdeskundigen) van medische laboratoria

Assessoren (vakdeskundigen) die medische laboratoria beoordelen tegen de eisen van ISO 15189, kwamen op 20 november 2018 bij elkaar tijdens een door de RvA georganiseerde Harmonisatiebijeenkomst.

ISO 15189
De ISO 15189 norm specifieert eisen die worden gesteld aan de kwaliteit en competentie van medische laboratoria. Om ervoor te zorgen dat laboratoria op geharmoniseerde wijze worden beoordeeld tegen de eisen in deze norm, organiseert de RvA zogeheten Harmonisatiebijeenkomsten. Deze bijeenkomst is bedoeld als inhoudelijke update en als harmonisatiebijeenkomst op het gebied van de ISO 15189.
 

Interactie en inspiratie
Circa tachtig assessoren (vakdeskundigen) namen deel aan deze Harmonisatiebijeenkomst in Het Muntgebouw in Utrecht. Tijdens de bijeenkomst kwamen interessante (gast)sprekers aan het woord over risicomanagement en meetonzekerheid, en werden er diverse workshops gegeven met betrekking tot het (geharmoniseerd) beoordelen.

Het interactieve programma bood gelegenheid voor zowel de RvA als de deelnemers om elkaar inhoudelijk te inspireren en het gezamenlijk werken aan een steeds betere harmonisatie.

 


Bent u expert binnen uw vakgebied? Bezoek dan vooral: www.werkenvoorderva.nl.


Blijf op de hoogte!
Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief, met daarin onder andere: nieuwe accreditaties, internationale ontwikkelingen en interessante vacatures. Of volg ons via LinkedIn.