Internationale vergaderingen bij RvA

19-04-2016

Internationale vergaderingen bij RvA

De afgelopen week (13 – 15 april) was de RvA gastheer voor de vergadering van de EA- Certificatiecommissie werkgroep Milieu en voor de FALB (Forum of Accreditation and Licensing Bodies, vergelijkbaar met de EA, maar dan uitsluitend voor de EMAS-Verordening).

Internationale vergaderingen worden bij toerbeurt georganiseerd door de deelnemende landen, met als locatie meestal grote hotels of congrescentra. Met trots kon de RvA nu voor de eerste keer zijn gasten ontvangen in het vergadercentrum van de RvA zelf, in zijn nieuwe kantoor aan het Daalseplein in Utrecht.

Onderwerpen waren de revisie van de EA-7/04 (relatie tussen het voldoen aan milieuwetgeving en ISO 14001 certificatie), ontwikkelingen in Energie Managementsysteemcertificatie, een herziening van de principes van het EMAS peer evaluatieproces en het goedkeuren van een aantal peer evaluatierapporten (voor EMAS). Verder is de EA vergadering gebruikt om de relatie met IMPEL (een netwerk van vertegenwoordigers van diverse Europese overheidstoezichthouders en wetgevers op milieugebied) te versterken.