Vakdeskundigen medische laboratoria

11-10-2015

Een groot aantal medische laboratoria in Nederland zal de komende jaren accreditatie conform ISO 15189 aanvragen. Voordat accreditatie wordt verkregen, beoordeelt de Raad voor Accreditatie (RvA) of er wordt voldaan aan de eisen uit de ISO 15189. Om deze beoordelingen te kunnen uitvoeren zoeken wij vakdeskundigen, die op freelance basis door de RvA kunnen worden ingezet.

De vakdeskundigen die wij zoeken zijn medisch specialist of laboratoriumspecialist (klinisch chemicus, medisch microbioloog, patholoog etc.).

Wij vragen:

  • minimaal twee jaar werkervaring in een geaccrediteerd laboratorium of een laboratorium dat bezig is met accreditatie
  • bekendheid met de CCKL Praktijkrichtlijn en/of ISO 15189
  • ervaring met interne audits (is een pré)

De RvA biedt nieuwe vakdeskundigen een driedaagse training Kwaliteit - en Beoordelingsdeskundige aan. Deze driedaagse training is inclusief twee overnachtingen.

De trainingen in 2016 zijn gepland op:

  • 7, 8 en 9 maart 2016
  • 22, 23 en 24 juni 2016
  • 5, 6 en 7 oktober 2016

Na het volgen van deze training loopt u als waarnemer een keer mee met een beoordeling, daarna gaat u zelf als vakdeskundige op pad. In de planning proberen wij de vakdeskundigen, afhankelijk van de beroepsgroep en vraag, twee tot drie keer per jaar in te delen.

In het kader van harmonisatie organiseert de RvA elk jaar ook de zogeheten auditorendagen waar auditoren ervaringen kunnen uitwisselen en waar aan de hand van casuïstiek bijscholing wordt gegeven.

Hebt u belangstelling om als vakdeskundige voor de RvA te gaan werken? Stuurt u dan uw gegevens naar de afdeling assessorbeheer van de RvA.