Maatregelen COVID-19

Datum laatste update: 22 november 2021

Accreditatiebeoordelingen in Nederland en het buitenland

We streven zoveel mogelijk naar beoordelingen op locatie zodat wij ons gerechtvaardigd vertrouwen blijvend kunnen uitspreken. Beoordelingen op locatie zijn alleen mogelijk onder de voorwaarde dat anderhalve meter afstand houden mogelijk is. Is dit niet of onvoldoende het geval, dan vindt de beoordeling remote of deels remote plaats. Ook geldt vanzelfsprekend nog steeds dat de klant en de teamleden akkoord gaan met de beoordeling op locatie.

Voor de beoordelingen in het buitenland volgt de RvA het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse zaken. Alleen in landen met kleurcode groen en geel is een beoordeling op locatie mogelijk. Dit geldt zowel binnen als buiten de EU.

Toelichtend document RvA-T051 beschrijft het RvA-beleid en de RvA-werkwijze met betrekking tot het beheer van buitengewone gebeurtenissen of omstandigheden (zoals de uitbraak van het huidige coronavirus) die de RvA, geaccrediteerde organisaties en hun klanten beïnvloeden. Klik hier voor laatste versie van toelichtend document RvA-T051.

Accreditatiebeoordelingen op afstand

Voor het uitvoeren van beoordelingen op afstand geldt het volgende:

  • Er moet overeenstemming zijn met de instelling of het bedrijf over de wijze waarop de beoordeling wordt uitgevoerd;
  • De beoordeling moet worden uitgevoerd met een veilige verbinding: MS Teams voldoet hieraan.
  • In het beoordelingsrapport moet expliciet worden vermeld dat de beoordeling op afstand is uitgevoerd.

Bijeenkomsten op kantoor

Vanwege het advies van de overheid om zoveel mogelijk thuis te werken, ontvangen wij momenteel geen bezoek op ons kantoor.

Telefonische bereikbaarheid

Onze medewerkers volgen het advies op van de overheid en werken thuis tenzij het echt niet anders kan. Zij zijn bereikbaar via hun mobiele telefoonnummer of via e-mail.

Het algemene telefoonnummer van de RvA is 030 23 94 500. Wanneer de receptioniste op enig moment niet aanwezig kan zijn wordt er automatisch doorgeschakeld naar een ingesproken bericht. Hierin worden verdere instructies gegeven om op een andere manier met ons in contact te komen.

Meer informatie:

Voor meer informatie over het coronavirus en COVID-19 verwijzen wij naar de website van het RIVM.

Hier vindt u ook een FAQ en een verwijzing naar de site van de rijksoverheid.

Internationale informatie over accreditatie tijdens de COVID-19 crisis: