Maatregelen COVID-19

29 juni 2021

Beste klant, aanvrager, geaccrediteerde, betrokkene,

Het kabinet heeft vanaf 26 juni 2021 een aantal coronamaatregelen versoepelt. Vanaf deze datum past de RvA daarom een aantal maatregelen aan. Vanzelfsprekend blijven wij gehoor geven aan de nog steeds geldende maatregelen; de gezondheid van medewerkers, relaties en andere individuen staat te allen tijde voorop.

Met betrekking tot accreditatiebeoordelingen en contact met onze relaties, heeft de RvA daarom maatregelen aangepast. De nieuwe maatregelen vindt u op deze pagina. Bij nieuwe wijzigingen plaatsen wij een update op onze nieuwspagina.

De RvA doet zijn uiterste best om, binnen de mogelijkheden, het werk zoveel mogelijk door te laten gaan. Wij hopen op uw begrip en een goede samenwerking in deze bijzondere omstandigheden.

Het bestuursteam van de RvA,
Roeland Nieuweboer en Joep de Haas

MAATREGELEN COVID-19

Datum laatste update: 29 juni 2021
Datum vorige update: 31 maart 2021

Telefonische bereikbaarheid

Onze medewerkers werken weer deels op kantoor, met inachtneming van de anderhalvemeterregel.
Zij zijn bereikbaar via hun mobiele telefoonnummer of via e-mail.

Het algemene telefoonnummer van de RvA is 030 23 94 500. Wanneer de receptioniste op enig moment niet aanwezig kan zijn wordt er automatisch doorgeschakeld naar een ingesproken bericht. Hierin worden verdere instructies gegeven om op een andere manier met ons in contact te komen.

Bijeenkomsten op kantoor

Omdat het advies van de overheid om zo veel mogelijk thuis te werken vervalt, kunnen wij ook weer beperkt bezoek ontvangen op ons kantoor. Hierbij nemen we de anderhalvemeterregel in acht.

Accreditatiebeoordelingen in Nederland en het buitenland

Nu het advies om thuis te werken niet langer geldt, laat de RvA het remote beoordelen als uitgangspunt los. We gaan weer over naar beoordelingen op locatie onder de voorwaarde dat 1,5 meter afstand houden mogelijk is. Is dit niet of onvoldoende het geval, dan vindt de beoordeling remote of deels remote plaats. Ook geldt vanzelfsprekend nog steeds dat de klant en de teamleden akkoord gaan met de beoordeling op locatie.

Voor de beoordelingen in het buitenland volgt de RvA het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse zaken. Alleen in landen met kleurcode groen en geel is een beoordeling op locatie mogelijk. Dit geldt zowel binnen als buiten de EU.

Toelichtend document RvA-T051 beschrijft het RvA-beleid en de RvA-werkwijze met betrekking tot het beheer van buitengewone gebeurtenissen of omstandigheden (zoals de uitbraak van het huidige coronavirus) die de RvA, geaccrediteerde organisaties en hun klanten beïnvloeden. Klik hier voor laatste versie van toelichtend document RvA-T051.

Accreditatiebeoordelingen op afstand

Voor het uitvoeren van beoordelingen op afstand geldt het volgende:

  • Er moet overeenstemming zijn met de instelling of het bedrijf over de wijze waarop de beoordeling wordt uitgevoerd;
  • De beoordeling moet worden uitgevoerd met een veilige verbinding: MS Teams voldoet hieraan.
  • In het beoordelingsrapport moet expliciet worden vermeld dat de beoordeling op afstand is uitgevoerd.

Meer informatie:

Voor meer informatie over het coronavirus en COVID-19 verwijzen wij naar de website van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19.

Hier vindt u ook een FAQ en een verwijzing naar de site van de rijksoverheid.

Internationale informatie over accreditatie tijdens de COVID-19 crisis: