Maatregelen COVID-19

Beste klant, aanvrager, geaccrediteerde, betrokkene,

 

Het kabinet heeft maatregelen bekend gemaakt om de verspreiding van het coronavirus in Nederland verder tegen te gaan.  De RvA geeft vanzelfsprekend gehoor aan deze maatregelen; de gezondheid van medewerkers, relaties en andere individuen staat te allen tijde voorop.

 

Met betrekking tot accreditatiebeoordelingen en contact met onze relaties, heeft de RvA daarom maatregelen opgesteld. Deze maatregelen kunt u op deze pagina lezen en worden mogelijk met enige regelmaat gewijzigd. Wij plaatsen hierover updates op onze nieuwspagina en via LinkedIn.

 

De RvA doet zijn uiterste best om, waar mogelijk, het werk zoveel mogelijk door te laten gaan. Wij hopen op uw begrip en een goede samenwerking in deze bijzondere omstandigheden.

 

Het bestuursteam van de RvA,

Roeland Nieuweboer en Joep de Haas

 

Datum laatste update:  19 mei 2020

Datum vorige update: 23 april 2020

 

Telefonische bereikbaarheid
Onze medewerkers werken vanuit huis en zijn momenteel niet bereikbaar via de vaste lijn (030-telefoonnummers). Heeft u geen mobiel nummer van een medewerker, dan verzoeken wij  u om via e-mail contact op te nemen.

Het algemene telefoonnummer van de RvA blijft wel bereikbaar. Hierbij vragen wij uw begrip voor het feit dat de receptie niet alle vragen kan beantwoorden. Op uw verzoek zal een van onze medewerkers u terug bellen of mailen. Het algemene telefoonnummer van de RvA is: 030 23 94 500.

Bijeenkomsten op kantoor
Vanwege ‘social distancing’ beperken we onze contacten met elkaar en met derden. Dit betekent dat geplande bijeenkomsten op kantoor niet doorgaan. We zullen de afspraken zo veel mogelijk omzetten in een remote afspraak via de IT-applicatie MicroSoft (MS) Teams. Wanneer dit niet lukt dient de afspraak uitgesteld of afgezegd te worden.

Accreditatiebeoordelingen in Nederland en het buitenland
Zo lang het advies van de Rijksoverheid van kracht is om zo veel mogelijk vanuit huis te werken, zal de RvA haar locatiebeoordelingen zoveel mogelijk op afstand (remote) uitvoeren. Als een remote beoordeling niet mogelijk is, wordt onder voorwaarden toegestaan om de beoordeling (geheel of gedeeltelijk) op locatie te organiseren. Deze voorwaarden gelden voor zowel het RvA-beoordelingsteam als de instelling en zijn onder andere gebaseerd op de maatregelen die door de overheid zijn gesteld. Voor de locatiebeoordelingen buiten Nederland zijn daarnaast de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken leidend voor het RvA-beleid.

Toelichtend document RvA-T051 beschrijft het RvA-beleid en de RvA-werkwijze met betrekking tot het beheer van buitengewone gebeurtenissen of omstandigheden (zoals de uitbraak van het huidige Coronavirus) die de RvA, geaccrediteerde organisaties en hun klanten beïnvloeden. Klik hier voor laatste versie van toelichtend document RvA-T051.

Accreditatiebeoordelingen op afstand
Voor het uitvoeren van beoordelingen op afstand geldt het volgende:

  • Er moet overeenstemming zijn met de instelling of het bedrijf over de wijze waarop de beoordeling wordt uitgevoerd;
  • De beoordeling moet worden uitgevoerd met een veilige verbinding; MS Teams en Skype voldoen aan deze eis.
  • In het beoordelingsplan zal rekening worden gehouden met een minder efficiënte tijdbesteding door eventuele onbekendheid met MS Teams of een haperende verbinding. MS Teams zal in deze crisistijd in toenemende mate wereldwijd gebruikt worden. We moeten dus rekening houden met capaciteitsproblemen of beperkte bandbreedte. Het uitgangspunt is dat de aan de beoordeling bestede tijd hierdoor niet hoger wordt dan de geplande tijd hetgeen kan betekenen dat de steekproef kleiner wordt;
  • In het beoordelingsrapport moet expliciet worden vermeld dat de beoordeling op afstand is uitgevoerd.

Besluiten/tekenen digitaal
Het uitgeven van getekende verklaringen en scopes op papier zullen we voorlopig uitstellen. Het nemen van de accreditatiebesluiten kan gewoon doorgaan. De beschikkingen zullen digitaal worden getekend en als pdf worden gestuurd. De bij de beschikking behorende scopes zullen na het tekenen van de beschikking zoals gewoonlijk op onze website worden gepubliceerd.
 

Meer informatie:


Internationale informatie over accreditatie tijdens de COVID-19 crisis:


Gerelateerde nieuwsberichten van de RvA: