In gesprek met TA Renske van den Ende

Lees hieronder waarom Renske Van Den Ende zoveel voldoening haalt uit het werken als freelance Technical Assessor ISO 17020/17065.

Renske van den Ende

Op 7 april 2021 ontving ik ‘out of the blue’ een mailtje van recruiter Carmen Adams dat de RvA op zoek was naar een freelance assessor op het gebied van NEN 4400.

“Is dit misschien iets voor jou?”, was haar vraag. Direct heb ik haar gemaild dat deze functie zeker iets is voor mij. De rest is geschiedenis. Ik had tijdens mijn werkzame periode als NEN inspecteur 4400-1/2 al ervaring opgegaan met de RvA in de vorm van een bijwoning. Nu werd mij de kans geboden om zelf aan de slag te gaan voor de RvA.

Tijdens de inwerkperiode en het opleidingstraject werd ik aan Ger Maathuis gekoppeld. Het is ontzettend prettig om tijdens je kwalificatietraject te werken met een zeer ervaren collega. Ger noem ik dan ook vaak mijn RvA vader. Ik heb ontzettend veel geleerd en ben zeker nog niet uitgeleerd. Ondanks dat ik nu al een tijdje Technical Assessor ben voor de ISO 17020, startte ik kort geleden met het opleidingstraject voor de ISO 17065.

Het fijne om als extern beoordelaar ingezet te worden, is dat je iedere keer weer andere RvA collega’s leert kennen. Maar dat geldt natuurlijk ook voor de ondernemingen waar je bijvoorbeeld bij een bijwoning over de vloer komt. Geen beoordeling of bijwoning is hetzelfde en al die ervaringen neem je weer mee. De ervaringen zijn een verrijking voor je andere functie.

Door mijn functie bij de RvA moet ik ook wel eens naar het buitenland voor een bijwoning. Voor nu is dat voornamelijk binnen Europa. Stiekem droom ik er van om ook buiten Europa beoordelingen te gaan doen. Ik hoop nog lang voor de RvA te mogen werken omdat ik veel voldoening haal uit de beoordelingen en bijwoningen. Ik probeer dat ook zoveel mogelijk over te brengen op de auditees.

Word ook freelance Technical Assessor

Voor onze freelance opdrachten en meer informatie klik hier.